Smagekasse - Italienske Favoritter

Ord. pris 1 035,00 kr 895,00 kr
Ej i lager
Information
Typ
Rött vin
Smakprofil
Lila Röd
Land
Italien
Odling
Konventionell
Flaskstorlek
75 cl
Alkohol %
13,50
Om produkten

Italien - vinlandet kommer du aldrig att avsluta! Landet skiljer sig från många andra vinländer när det gäller vinproduktion i ALLA regioner! Alla områden med sin egen stil, sina egna druvor, sina egna traditioner och sin egen smak. Vi har sammanställt ett paket med italienska favoriter som tar dig med på en resa runt det fantastiska vinlandet.


Bel Colle, Barbera d´Alba APE REALE 2019: Börja i Piemonte med denna barbera. Saftig, intensiv och mild barbera som visar druvans typiska karaktär kompletterad med franska rätter - en färdig barbera. Tanninerna är få och den fina syran får komma ut och bryta den intensiva frukten.

      

Luca Bosio Nebbiolo d’Alba: Druvorna för denna Nebbiolo d’Alba kommer från vinstockar som inte är riktigt gamla för att gå med i Bosios barbaresco. Denna nebbiolo har den klassiska färgen på glaset med kaklat kant och en djup doft av björnbär och rosor. I munnen finns det mjuka tanniner som kommer först och följs av känslig frukt.


Ca 'Vittoria Black Label Appassimento: Tillverkad av torkade druvor, som du gör med Amarone. Cà Vittoria Appassimento har en djup röd färg och en rik och intensiv doft med mogna anteckningar av plommon och russin. Smaken är koncentrerad och mycket full med anteckningar av kryddor, vanilj och choklad från 3 till 4 månader.


Castello di Meleto, Riserva Chianti Classico: Lukten är klassisk solmogen Sangiovese. Smaken är ovanligt fyllig, intensiv, rik och med mörka, friska bär, följt av lite krydda, tobak och ek. Finishen visar tappningens mjukhet. En mycket givande och välbalanserad stor Riserva från den bästa delen av Chianti Classico-området.


Lenotti Le Crosare Ripasso: Lenotti Ripasso “Le Crosare” är gjord när du är klar med att göra Amarone och Recioto på de torkade druvorna. i jäsningskärlet efter jäsningen av Amaronen. Resultatet är ett utsökt rött vin som ger det bästa från båda världar. Du får exotiska, mogna nyanser från druvrester som kommer från Amaronen, medan du får fräschhet, styrka och motståndskraft hos de unga Valpolicella druvorna.


Feudi di San Marzano Negroamaro: Dark and Mature. San Marzano är en italiensk Negroamaro strax efter våra hjärtan. Här får du intensivt rött vin med massor av smaker av mogna björnbär, plommon och svarta körsbär. Smaken är mättad med mogen frukt; krämig och mångfaldig.

Omdömen

Fredrik Östmalm
2021-02-17
Har inte provat,men ser riktigt bra ut. 6 st flaskor Italienska godingar...

Andra populära

 1. Smagekasse - Top 3 Italien
  Smagekasse - Top 3 Italien
  Ord. pris 497,00 kr 465,00 kr
  Leverans 4-5 arbetsdagar
  Leverans 4-5 arbetsdagar
 2. Smagekasse - Juleaftens Vin menu
  Smagekasse - Juleaftens Vin menu
  Ord. pris 931,00 kr 799,00 kr
  Leverans 4-5 arbetsdagar
  Leverans 4-5 arbetsdagar
 3. Blandlåda - Nyårs Vinpaketet
  Blandlåda - Nyårs Vinpaketet
  Ord. pris 1 161,00 kr 799,00 kr
  Leverans 4-5 arbetsdagar
  Leverans 4-5 arbetsdagar
 4. Smagekasse - Ripasso
  Smagekasse - Ripasso
  Ord. pris 1 486,00 kr 999,00 kr
  Leverans 4-5 arbetsdagar
  Leverans 4-5 arbetsdagar