Luca Bosio, Barbera d'Asti 2022

129.00 kr.

Luca Bosio, Barbera d'Asti 2022

Luca Bosio, Barbera d'Asti 2022

Om produkten

En frisk och saftig barbera från unga Luca Bosio. Färska röda jordgubbar och hallon i doften, som backas upp av lite kryddiga toner. I munnen är vinet silkeslent med frisk fruktsyra och milda tanniner. I munnen kommer de flera toner av svarta frukter som plommon och björnbär. Ett fint rött vin som passar bra till pastarätter, risotto eller milda ostar.

Barbera druvorna skördas från vingårdar i Castagnole Lanze och Costigliole byarna. Vinodlingarna här ligger på 2-300 meter över havet, vilket är med till att ge god svalka. Jordmånen är lerig och kalkrik, vilket ger bra dränering för vinstockarna. Fermenteringen utförs i ståltankar under 25 grader, för att producera ren röda frukten.Endast lokal jäst används under tillverkningen, vilket ger en stor och vacker balans i vinet som Luca Bosio uppskattar. Därefter lagras en del av vinet på stora ekfat för att få lite mer komplexitet till frukten.

Serving tips

Ljust kött
Mild ost
Tapas

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.