Recchia, Valpolicella Ripasso Masua di Jago 2020

199.00 kr.

Recchia, Valpolicella Ripasso Masua di Jago 2020

Recchia, Valpolicella Ripasso Masua di Jago 2020

Vår utvärdering

Ett fylligt rött vin från Veneto i norra Italien. Detta vin får en andra jäsning med resterna av Amarone, vilket ger det ytterligare komplexitet och fyllighet. Doften är öppen med toner av röda och svarta körsbär, samt kryddiga toner av basilika. Smaken är fyllig med mjuka mogna tanniner. Det finns intensiva toner av frukt och en ren eftersmak.

Om produkten

Masua är en liten kulle i dalen nära Negrar stad, där Recchia har sin vingård. Denna Ripasso är gjord av de lokala druvorna med mestadels Corvina, samt mindre mängder Rondinelle och Molinara. Under tillverkningen läggs ett färskt Valpolicella-vin på resterna av en Amarone-produktion, därigenom har det fått en andra jäsning, på italienska Ripasso. Det ger densitet och komplexitet till vinet.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.