The Juice Asylum - Maggie Mae 2020

279.00 kr.

The Juice Asylum - Maggie Mae 2020

category label Eko

The Juice Asylum - Maggie Mae 2020

Om produkten

Detta vin, Maggie Mae, skapades som en rosé i åtanke - eller "Dirty Rosé", men druvorna som han så småningom fick arbeta med från Avignonesi resulterade istället i detta ljusa och saftiga röda vin. Och tack för det! För även om smakprofilen på många sätt påminner om den som Dirty Rosé Alessio hade i åtanke, har den precis fått mycket mer "kött" på kroppen.

En blandning av 60% Sangiovese, 14% Syrah, 14% Colorino och 12% Chardonnay, vinad individuellt och åldrats. Barriques för Syrah, Colorino och Chardonnay och på ståltankar för Sangiovese-druvor.

Fräsch, välkomnande och fruktig på näsan, med livliga pepparnoter från Syrah-druvorna och en underbar krämig munkänsla från den lilla delen av Chardonnay. Ett saftigt vin med stor klockpotential.

Namnet "Maggie Mae" kommer från en Beatles-låt på B-sidan av deras "Let it Be" -album, som alltid har underhållit Alessio. Olyckan i sången och på etiketten matchar vinets retande, sexiga och uppriktiga själ.

Serving tips

Fisk på grillen
Mys- & Balkongvin

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.