Tenuta Chiccheri, Valpolicella DOC 2019

179.00 kr.

Tenuta Chiccheri, Valpolicella DOC 2019

Tenuta Chiccheri, Valpolicella DOC 2019

Om produkten

Saftigt och inbjudande fylligt vin med massor av röda frukter; fräsch och fruktig med fina syror. Doften har en behaglig parfymerad näsa och smaken är medelhög med körsbär och lakrits. Vinet vinifieras i ståltankar för att bevara vinets färskhet. Det är ett vin som bör avnjutas ungt och det passar utmärkt för fjäderfä och grillade fläskkotletter. Den är gjord på de traditionella och lokala druvorna Corvina (50%), Corvinone (30%) och Rondinella (20%). Chiccheri syftar till att göra färska fruktiga viner som är flätiga och torra.

Domänen ligger norr om Verona på sluttningarna av Val d'Illasi mellan Gardasjön och Lessini -bergen. Här "handgjord" där Giancarlo Ruffo mycket små mängder vin. Campo delle Strie är ett kalkstenberget på 400 meters höjd.

Ursprungligen köpte Ruffo Giancarlo helt enkelt platsen som en "stuga", men han greps av arbetet som vinmakare och investerade en bra portion pengar i att sätta ordning på gården. Nu skapar han små mängder vin av Valpolicella och Amarone i högsta kvalitet.

Chiccheri var smeknamnet för bönderna som en gång bodde här, där druvor nu växer. Namnet låter också som "chicco" som på italienska betyder druvor!

Passionen uttrycker och genomsyrar husets kärlek, arbete, engagemang och uppmärksamhet på allt som görs på vingården.

Kvalitet är vingårdens filosofi. Allt är planerat och inget lämnas åt slumpen.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.