Teatro Latino, Primitivo Puglia IGP 2017

179.00 kr.

Teatro Latino, Primitivo Puglia IGP 2017

Teatro Latino, Primitivo Puglia IGP 2017

Kropp Fyldig
Aciditet Lav
Sötma Tør

Aroma

Mørk frugt
Søde krydderier

Om produkten

Primitivo, särskilt känt i USA som "Zinfandel", är en traditionell vinsort från Puglia som har använts i många århundraden för att producera inte bara röda viner utan också välstrukturerade roséviner. På Teatro Latino köps druvor som odlas på kalk- / lerajord med en planteringsdensitet på 3 500 vinstockar per hektar. hektar och låg avkastning. Dessa faktorer säkerställer kvalitetsfrukt och därmed grunden för kvalitetsvin.

Teatro Latinos Primitivo är fin mörk i färg, aromatisk i arom och har en bred palett av smaknyanser Här får du ett bra glas Puglia-vin med struktur och komplexitet.

Aroma

Mørk frugt
Søde krydderier

Facts

Lagring:
2;4
Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Kropp:
Fyldig
Aciditet:
Lav
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2022
Storlek:
750 ml
Odling:
Konventionell
Alkohol %:
13,50
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
16-18°C

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.