Pio Cesare, Barbaresco 2013

999.00 kr.

Pio Cesare, Barbaresco 2013

Pio Cesare, Barbaresco 2013

Vår utvärdering

Mycket trevlig mörk färg i glaset med en tegelröd kant. Intensiv doft av tjära, mynta, ros och citronskal. På tungan sprider det omedelbart en rik röd frukt i en krämig konsistens. I eftersmaken känns bra syrastruktur som bådar gott för rödvin liv i det långa loppet. Due. de uttalade tanniner, så förtjänar detta vin som ska serveras i sällskap med god mat och det är ett fint bolag, till exempel. krämig pastarätter, kalvkött och hårdost. Bör syre 3-4 timmar före servering och kan lagras upp till 20 års skörd.

Om produkten

Il Bricco och San Stefanetto vingårdar ger enbart druvorna till Pio Cesare Barbaresco. 100% Nebbiolo som fermenteras i temperaturreglerade ståltankar med hudkontakt under 20 dagar. 35% av vinet åldrades i små bariques (225 liter) av den nya fransk ek i 30 månader. Resterande 65% lagras i stora 2.000 liter ekfat av fransk ek, tills vinet är på flaska och vilar vidare i Pio Cesare källare för vin är redo för release. Mycket trevlig mörk färg i glaset med en tegelröd kant. Intensiv doft av tjära, mynta, ros och citronskal. På tungan sprider det omedelbart en rik röd frukt i en krämig konsistens. I eftersmaken känns bra syrastruktur som bådar gott för vinets liv i det långa loppet. Due. de uttalade tanniner, så förtjänar detta röda vinet serveras i sällskap med god mat och det är ett fint bolag, till exempel. krämig pastarätter, kalvkött och hårdost. Bör syre 3-4 timmar före servering och kan lagras upp till 20 års skörd. Om du skrev en lärobok om hur klassiska Barba ska smaka, så är detta vin på hand först

Serving tips

Fjäderfä
Mörkt kött
Mild ost

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.