Perlage, Venezia è Bio Rosato

119.00 kr.

Perlage, Venezia è Bio Rosato

category label Eko

Perlage, Venezia è Bio Rosato

Om produkten

Vinet kommer med en kontrollerad alkoholhalt och en lätt restsötma, som lyfter frukten men i övrigt inte stör eller stjäl för mycket uppmärksamhet. Söta jordgubbar är den mest framträdande frukten, samtidigt som även vinbär, svarta vinbärsblad och pirrande inslag av mogen citrus letar sig fram och bidrar till underhållningen. Ren, aromatisk och helt okomplicerad i munnen. Precis som det ska vara när solen skiner, snacket pågår.

Det är ett rent Merlotvin skapat på frukten av 15-20 år gamla vinstockar som växer på slätten nedanför kullarna mellan Valdobbiadene och Cornegliano. Skörden är manuell och när den anländer till vingården i utkanten av Soligo görs en grooming innan alla stjälkar tas bort och druvorna försiktigt pressas till en must, som efter bara några timmars hudkontakt pumpas bort från druvskalen för att träffa den mycket lätta delikata rosa nyansen.som dominerar i tidens rosévin.

Vinet jäser och mognar vid låg temperatur i rostfritt stål och buteljeras de sista dagarna av februari tillräckligt länge för att det helt färska vinet ska nå presentation på viktiga utställningar i Düsseldorf och Verona.

Serving tips

Aperitif
Fjäderfä
Sushi
Tapas

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.