Mailly, Delice Demi Sec Champagne Grand Cru

699.00 kr.

Mailly, Delice Demi Sec Champagne Grand Cru

Mailly, Delice Demi Sec Champagne Grand Cru

Serving tips

Friska desserter
Fet fisk
Fjäderfä
Foie gras
Mild ost
Skaldjur

Om produkten

Mailly är en av de få Grand Cru-producenterna i Champagne som gör en söt version av sin champagne.

Som Brut Reserve består Delice av 75% Pinot Noir och 25% Chardonnay från Maillys Grand Cru-fält. 24 månader längre förvaring och inte minst 35 g dos per. liter ger dock ett markant annorlunda vin.

Mailly Delice Demi Sec har en fantastisk doft av mogna citrusfrukter och äpplen varm brioche, marsipan och söta päron. Den långa åldringen har gett vinet en framstående krämig konsistens, som emellertid hålls upprätt av de mycket små, fina bubblorna.

Den söta touchen i smaken gör Delice allmänt användbar i förhållande till gastronomi, t.ex. foie gras terrine, fjäderfä med söta tillbehör med honung och fasta ostar. Den kan också serveras med desserter á la fruktkakor och söt soufflé.

Kan också serveras som lyxiga välkomstbubblor om du vill ha en lite söt touch. Vi rekommenderar servering vid 8-10 grader.

"Rekommenderas" - VineXpressen.dk (Rolf Madsen):

"Maillys halvsöta Delice är också i en klass för sig. Näsan är torr med en touch av färska gröna äpplen, medan smaken är underbart balanserad mellan sötma och syrafräschhet. Utmärkt vin att avsluta vid 24 eller senare ..."

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).