Fornacina, Brunello di Montalcino, Riserva 2012

699.00 kr.

Fornacina, Brunello di Montalcino, Riserva 2012

Fornacina, Brunello di Montalcino, Riserva 2012

Om produkten

Denna mycket speciella Brunello Riserva produceras uteslutande av de bästa druvorna från fastighetens bästa tomter i Castelnuovo dell´ Abate, och uteslutande i årgångar, som kan beskrivas som toppår för regionens viner.

Vinet produceras uteslutande i Brunello (Sangiovese) - med en lagring av fat på 48 månader och ytterligare en flaskförvaring på ytterligare 12 månader innan vinet lämnar källaren.

Färgen är intensiv rubinröd med reflektioner av granatäpplen. Doften är intensivt kryddad med lakrits och vanilj. Smaken är harmonisk med mjuka tanniner och en långvarig eftersmak.

Serveringstips
Serveringstemperaturen bör inte överstiga 18 grader. Vinet är mycket lämpligt för starka kötträtter, som anka.
Vinet är också lämpligt för goda och mogna ostar.

Serving tips

Fjäderfä
Mörkt kött
Kraftig ost

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.