Domaine Gueguen, Bourgogne Pinot Noir Rosé 2023

199.00 kr.

Domaine Gueguen, Bourgogne Pinot Noir Rosé 2023

Domaine Gueguen, Bourgogne Pinot Noir Rosé 2023

Vår utvärdering

Gueguens Bourgogne Pinot Noir Rosé är ett utmärkt exempel på en fräsch, torr och fruktig rosé som kan avnjutas vid alla tillfällen. Lika smickrande för ögat som det är i lukt och smak. Den ska avnjutas kyld i 8-10 grader och kan användas till olika fiskrätter eller som ett utmärkt vin till terrassen

Om produkten

Gueguens Bourgogne Rosé kommer från vinstockar med en minimiålder på 25 år som växer i byn Saint-Bris le Vineaux. Druvorna pressas direkt efter skörd och utsätts sedan för en malolaktisk jäsning. Vinet mognar på jästfällning från november till april innan buteljering. Förvaras i 100 % rostfria tankar för att bevara fräschör och fruktighet.

Gueguens Rosé presenterar sig med en delikat ljus roséfärg i glaset.

I doften är den väldigt fruktig och fin där de röda bären dominerar, följt av blommor, mandel och rostat bröd

Smaken är otroligt fräsch och smidig och visar en fin mineralitet, ganska klassisk för terroiren. I avslutningen är det en tydlig touch av körsbär. En utmärkt rosé som ska avnjutas så fräsch som möjligt och kan drickas året om. Gott till olika fiskrätter eller som ett gott glas på altanen.

Serveras vid 8-10 grader. Bör avnjutas 1-3 år från skördeår

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.