Brigaldara, Amarone Classico 2018

549.00 kr.

Brigaldara, Amarone Classico 2018

Brigaldara, Amarone Classico 2018

Serving tips

Kryddstark mat
Mörkt kött
Kraftig ost

Vår utvärdering

Frukten i vinet är mörk, med ytterligare inslag av plommon, plommon, fikon och tobak och örtartade, balsamic anteckningar. I munnen tillsammans elegans och en djup smak fylla i ett vin som ibland när 17% alkohol, men ändå har sin egen balans. Det är ett klassiskt typ av reella och komplexa vino da meditazione som också kan följa med rätter med rostade kött och ett urval av väl mogna ostar.

Om produkten

Brigaldaras Amarone Classico ställdes genom speciellt utvalda, och hela perfekta druvor utsätts för en kontrollerad torkning i 120 dagar i en öppen vinds velventi-off, som kallas en fruttaio. Den kännetecknas av området av exceptionellt hög andel av den oberoende svart Corvinone emellertid har starka minnen av det klassiska Corvina Veronese, och den totala druvkompositionen ger också vinet dess karakteristiska och uttalad körsbär karaktär, så båda mörka, ljusa och andar konserverade körsbär . Frukten i vinet är mörk, med ytterligare inslag av plommon, plommon, fikon och tobak och örtartade, balsamic anteckningar. I munnen tillsammans elegans och en djup smak fylla i ett vin som ibland när 17% alkohol, men ändå har sin egen balans. Det är ett klassiskt typ av reella och komplexa vino da meditazione som också kan följa med rätter med rostade kött och ett urval av väl mogna ostar.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.