Brigaldara, Amarone Cavolo 2018

449.00 kr.

Brigaldara, Amarone Cavolo 2018

Brigaldara, Amarone Cavolo 2018

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt

Om produkten

Brigaldaras Amarone Cavolo är tillverkad av speciellt utvalda och perfekta druvor från åkrar utanför Classico-zonen. Druvorna torkas under kontrollerade förhållanden i ca. 120 dagar på en öppen, välventilerad vind, kallad fruttaio.

Som det är fallet med Amarone Classico härifrån kännetecknas den av att den är gjord av en ovanligt hög andel av den oberoende sorten Corvinone för området, som dock har starka minnen från den klassiska Corvina Veronese. Det är en karaktäristisk, smakfull och kvalitet Amarone, som uttrycksmässigt ligger nära storebror i portföljen.

Stefanos handarbete ger en uttrycksfull och typisk näsa med en kombination av apassimento karaktär och så dessa underbara variationer av körsbärsfrukt och örtnoter. I munnen är denna prisvärda Amarone både saftig och harmonisk och kanske lite lättare än Amarone Classico, om än utan att kompromissa med vinets önskade dygder

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.