Brigaldara, Amarone Case Vecie 2016

649.00 kr.

Brigaldara, Amarone Case Vecie 2016

Brigaldara, Amarone Case Vecie 2016

Serving tips

Kryddstark mat
Mörkt kött
Kraftig ost

Vår utvärdering

Resultatet är en Amarone av stor skönhet, personlighet och komplexitet - en djup, rik och sensuell vino da meditazione hög klass och stor harmoni. Den smälter lätt med områdets bästa viner, med dess uover-åtgärder elegans och dess klart, rent fruktighet. Prova höstens tunga rätter med mark spel eller i slutet av en provsmakning av andra goda viner.

Om produkten

Stefano Cesaris Amarone Case Vecie är uppkallad efter en av de två fälten, vilket bidrar med druvor. Case Vecie - Venetian dialekt för "gamla hus" - är ett område som ligger 450 meter över havet och som fältet även Cavolo, en speciell meso klimat som bidrar till vinet unika individualitet. Jämfört med Amarone Classico motta druvorna att Case Vecie tilläts hänga längre på plantorna och de mognar mer långsamt och därefter genomgå en längre torkperiod Brigaldaras fruttaio torr eller tak, varvid håndselekterede druvor belägna i små torkskåp. Resultatet är en Amarone av stor skönhet, personlighet och komplexitet - en djup, rik och sensuell vino da meditazione hög klass och stor harmoni. Den smälter lätt med områdets bästa viner, med dess uover-åtgärder elegans och dess klart, rent fruktighet. Prova höstens tunga rätter med mark spel eller i slutet av en provsmakning av andra goda viner.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.