Begali Lorenzo, Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2021

199.00 kr.

Begali Lorenzo, Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2021

Begali Lorenzo, Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2021

Kropp Medium
Aciditet Medium
Sötma Offdry

Aroma

Rød frugt
Søde krydderier
Andre krydderier
Fad

Om produkten

Begalis ripasso är arch classic och tillverkad av 65% corvina, 30% rondinella och de återstående 5% är andra lokala druvor. Efter att amaronproduktionen är klar använder Begali kvassen härifrån för produktion av ripasso. Fräsch och skarp Valpolicella hälls över kvassen och på vägen tar vinet med sig smak, socker och tannin, varefter en ny jäsning börjar. Detta resulterar i ett vin som har mer styrka än valpolicella men inte är så koncentrerat och sött som amarone - den perfekta kompromissen. Efter ett år i stora träfat är vinet färdigt och verkar friskt med toner av körsbär och en underliggande smak av russin!

Aroma

Rød frugt
Søde krydderier
Andre krydderier
Fad

Facts

Tannin:
Medium
Sötma:
Offdry
Aciditet:
Medium
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2021
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,50
Korkvariant:
Kork
Druvor:
Rondinella
Övrigt
Serveringstemperatur:
15-17°C

Serving tips

Kryddstark mat
Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.