Tenuta San Giorgio, Brunello di Montalcino Ugolforte 2016

620.00 kr.

Tenuta San Giorgio, Brunello di Montalcino Ugolforte 2016

Tenuta San Giorgio, Brunello di Montalcino Ugolforte 2016

Om produkten

Här får du en Brunello di Montalcino Ugolforte från San Giorgio i den populära årgången 2016. Redan i doften möts du av förföriska toner av färska körsbär, blommor och violer. Brunello ser redan mycket elegant ut i näsan, vilket bara betonas av smaken. Vinet balanserar fint i munnen med mjuka tanniner och god färsk fruktsyra. Återigen finns det anteckningar om mogen röd frukt och en underliggande anteckning från den långa åldringen. En bra kamp för vilt och kalvkött.

Rött vin tillverkas av Sangiovese Grosso från San Giorgios egna fält. Alla druvor skördas manuellt och vinframställning sker i ståltankar för att bevara så mycket av den karakteristiska druvkaraktären som möjligt. Vinet åldras sedan 1 år på franska ekfat, varav 30% är nytt, innan det åldras i 2 år på stora slovenska ekfat tills det tappas i vingården.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost
Vilt

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.