Tenuta Regaleali, Riserva del Conte 2016

1,699.00 kr.

Tenuta Regaleali, Riserva del Conte 2016

Tenuta Regaleali, Riserva del Conte 2016

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt
Viltfågel

Om produkten

San Lucio är den första stora vingården som identifierats på Regaleali Estate. Odlad av "busk"-systemet, liknar vingården ett stort konstverk. Att gå genom San Lucio vingård är viktigt för att förstå värdet av terroiren. Varje planta berättar sin egen historia som bara gamla vise män kan. Den äldsta Regaleali-vingården har en otroligt kvalitativ konsistens över sig. Vingården har bara en produktion på några gram per planta, men klarar av extrema klimatpåverkan.

Efter en frånvaro på 40 år återupptog fastigheten produktionen av Riserva del Conte från denna ikoniska vingård 2010.

Årgång 2016 är resultatet av en perfekt årgång ur analytisk och sensuell synvinkel. Den kommer fortfarande från vingården San Lucio och har samma blandning av Perricone och Nero d'Avola. På grund av tradition, som första utgåva, lagras den även på 500-liters kastanjefat.

Slutresultatet är ett kraftfullt vin. Mycket tight i sin ungdom tack vare den stora tanninhalten. Ett samlarvin som i årgången 2016 endast gav 7048 flaskor. Vinet hyllar utmaningen som greve Giuseppe Tasca d'Almerita ställde till sig själv 1959: Att göra ett sicilianskt vin som kan konkurrera med världens finaste vinproducenter

Betyg:

97 poäng Robert Parker

96+ Point Vinous

96 poäng Falstaff

94 poängs karaff

3 glas Gambero Rosso

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.