Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana 2019

349.00 kr.

Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana 2019

category label Eko

Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana 2019

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Om produkten

Det er ikke hver dag at druen Corinto Nero finder vej til en flaske vin i Danmark, men sammen med Nero d"Avola giver den her en virkelig velbalanceret vin - og noget tiltrængt friskhed til den sædvanlige syditalienske stil - som sammen med cirka et år på træfade giver kompleksitet, frugt og krydderier. Kombinationen af vulkansk jord, det lune, salte Middelhav og de evigt blæsende vinde giver Nero Ossidiana sin helt særlige karakter - det her er smagen af de æoliske øer koncentreret og puttet på flaske. Stilen er langt fra syditaliensk, det er kompleks og struktureret rødvin - som afspejler øen Liparis mange facetter. Server ved 14-16° i almindelige rødvinsglas. Drik til braiserede kødretter.

Aroma

Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Facts

Tannin:
Høj
Sötma:
Tør
Kropp:
Fyldig
Aciditet:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2019
Storlek:
750 ml
Odling:
Ekologisk
Alkohol %:
13,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
16-18°C
Passar till:

Serving tips

Mörkt kött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.