Provence Wine Maker, Creation No 8, Chardonnay 2022

129.00 kr.

Provence Wine Maker, Creation No 8, Chardonnay 2022

Provence Wine Maker, Creation No 8, Chardonnay 2022

Kropp Medium
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt

Om produkten

Skapningsserien, som består av både vitt, rött och rosé, härstammar från vinstockar som har sina rötter planterade fast i den provensalska jorden vid foten av Mourre Negre på 400 meters höjd. Här har vinstockarna de optimala möjligheterna att skapa balanserade viner, där både syra och sötma balanserar varandra i harmoni med mogen frukt. Hela serien erbjuder viner som är eleganta, saftiga och känsliga.

Skapande nr 5 är baserad på 100% chardonnay. Vinet är inte fatlagrat, vilket ger plats för rika fruktsmaker av ananas, persika och mango som tillsammans med den kryddiga syran skapar ett vin som är perfekt för fisk, fjäderfä och skaldjur.

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt

Facts

Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2022
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,50
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
8-10°C
Passar till:

Serving tips

Ljus fisk
Fjäderfä
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).