Poggione, Brunello di Montalcino Riserva Paganelli 2016

999.00 kr.

Poggione, Brunello di Montalcino Riserva Paganelli 2016

Poggione, Brunello di Montalcino Riserva Paganelli 2016

Serving tips

Mörkt kött
Vilt

Vår utvärdering

Endast i de allra bästa årgångarna och begränsande mängder gjorde detta vin. Den tillbringar fyra år i franska fat, följt av flasklagring. Intensiv röd med bruna kanten från den långa fat. Doften är redan som ung mycket öppen med noter av körsbär, plommon och kryddor från pipan åldrande. Smaken är mycket intensiv med stor fruktrikedom och igen noterar från fatet. Både fruktsyra och tannin är hög men vackert balanserad frukt av stor smakintensitet.

Om produkten

95 poäng av Parker till Il Poggiones enstaka märken Brunello Riserva, vilket hjälper till att sätta standarden i området, som framställs av vinstockar som planterades tillbaka 1964. I själva verket, de äldsta käppar i hela Montalcino. Endast i de allra bästa årgångarna och begränsande mängder gjorde detta vin. Den tillbringar fyra år i franska fat, följt av flasklagring. Intensiv röd med bruna kanten från den långa fat. Doften är redan som ung mycket öppen med noter av körsbär, plommon och kryddor från pipan åldrande. Smaken är mycket intensiv med stor fruktrikedom och igen noterar från fatet. Både fruktsyra och tannin är hög men vackert balanserad frukt av stor smakintensitet. En utmärkt följeslagare för krävande kötträtter, som lamm, kalv eller nötkött, gärna med tillbehör med svamp eller tryffel.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.