Poggione, Brunello di Montalcino 2018

549.00 kr.

Poggione, Brunello di Montalcino 2018

Poggione, Brunello di Montalcino 2018

Serving tips

Mörkt kött
Gryträtter
Vilt

Vår utvärdering

Ett skolexempel på hur en Brunello ska vara. Luscious, kraftfull, djup, strukturerad och elegant. Il Poggione har drabbat huvudet direkt på spiken med detta vin.

Om produkten

Ett skolexempel på hur en Brunello ska vara. Luscious, kraftfull, djup, strukturerad och elegant. Il Poggione har drabbat huvudet direkt på spiken med detta vin. Generellt Il Poggione: 60 hektar är planterade med Brunello. Den fortsatta ansträngningar för att bevara den typiska och samtidigt förbättra kvaliteten, parallellt med IL Poggiones forskningar har signifikant minskad produktion. Tack vare ny teknik har lyckats skapa stora viner även i de mindre generationer. Det är uteslutande skördas för hand på Il Poggione och vinframställningen sker som i gamla dagar, bara med nyare utrustning. Il Poggione äger 590 hektar, varav alla 100 planterade med vin. Resten är planterad med bland annat olivträd och skog. Il Poggione har successivt skaffat sig en unik rykte som en av de bästa producenterna i området.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.