Pira, Langhe Nebbiolo 2022

349.00 kr.

Pira, Langhe Nebbiolo 2022

Pira, Langhe Nebbiolo 2022

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Om produkten

Luigi Piras Langhe Nebbiolo är tillverkad av druvor som kunde ha använts för Barolo, men som är vinificerade här på ett sätt så att tanninerna är mildare och mer smidiga och frukten fräschare och mer omedelbar. Många producenter gillar den här typen av vin eftersom det ger dig möjlighet att presentera ett lättare och snabbare drickbart Nebbiolo-vin som har tillräckligt med karaktär att fascinera. Dessutom tillåter det också att du bara använder de bästa druvorna från Barolo med de mest gynnade positionerna. Piras version är ganska imponerande och utmanar många tillverkares större viner. Det utstrålar karaktären av Serralunga d’Alba med sin mörka, attraktiva frukt och underbara djup för smaken.

Det är en utmärkt och mycket prisvärd introduktion till de mer ambitiösa vinerna härifrån, och det är också gastronomiskt mångsidig och kan också åtfölja mer krävande rätter, för vilka du vill ha ett vin som kombinerar finess och subtila aromer med en balanserad smak.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.