Pira, Barolo Vigna Rionda DOCG 2017

999.00 kr.

Pira, Barolo Vigna Rionda DOCG 2017

Pira, Barolo Vigna Rionda DOCG 2017

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Risotto

Vår utvärdering

Barolo Rionda är ett underbart vin som avslöjar en påfågel av doft och smak för sinnena och förenar en fantastisk kraft med en uttalad delikat elegans. Det är på många sätt karaktären av en Barolo från Serralunga d'Alba och en av de mest kompletta vinerna från hela området.

Om produkten

Barolo Rionda är ett underbart vin som avslöjar en påfågel av doft och smak för sinnena och förenar en fantastisk kraft med en uttalad delikat elegans. Det är på många sätt karaktären av en Barolo från Serralunga d'Alba och en av de mest kompletta vinerna från hela området.Barolo Vigna Rionda kommer från ett mytiskt fält vars rykte verkligen har dykt upp med Bruno Giacosas legendariska avlopp från 1967 till 1993.

Tillsammans med Barolo Marenca är det Piras mest maskulina, välstrukturerade och majestätiskt anlagda vin. Det första året (1997) var en magnifik Barolo från växter som sattes 1994 (!). Vinet tolkar nu lite mer traditionellt, och macerationstiden ökas till 12-15 dagar, beroende på år. Andelen nya trä reduceras också betydligt, och stora bottnar kompletterar nu det mindre träfettet: Man vill bara ha ett större extrakt av meningsproducerande ämnen från druvorna och för att minska den del av sekundära arom som kommer från trädet.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.