Pecchenino Pecchenino Pinot Noir 2014

379.00 kr.

Pecchenino Pecchenino Pinot Noir 2014

Pecchenino Pecchenino Pinot Noir 2014

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Land:
Italien
Område:
Distrikt:
Langhe
Årgång:
2021
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,50
Korkvariant:
Kork

Serving tips

Kryddstark mat
Mörkt kött
Vilt

Vår utvärdering

Doften har smickrande toner av vilda rosor, engelsk lakrits, körsbär och violer. Smaken är mycket Piemonte-trogen med mogna torra tanniner och en långvarig eftersmak.

Om produkten

Vid första anblicken kan man undra varför en piedmontesisk vinmakare väljer att plantera en del av sina vingårdar med Pinot Noir. Men - när du tänker på det är det faktiskt precis upp till högerbenet för Pecchenino, eftersom Pinot Noir påminner mycket om Dolcetto, både när du måste arbeta med den i vingården eller vingården. Kanske är det därför familjens chef, Orlando, har utvecklat en fascination för Pinot Noir. En fascination som får honom att åka till Bourgogne flera gånger om året för att smaka och diskutera områdets viner med de lokala producenterna .

När Orlando startade sin produktion av Pinot Noir hyrde han först en vingård på 500 meters höjd där han kunde experimentera lite., men när resultaten var så bra planterade han om 2008 en av sina egna vingårdar, som i framtiden kommer att ligga till grund för husets produktion av Pinot Noir.

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.