Duften har nuancer af blomster, saftig moden rød frugt, krydderier og noget lakrids. Druen er kendt for at skulle have lidt luft, inden den åbner op, så hæld den gerne med store plask frem og tilbage fra en kande. Smagen er super saftig med let frugt og lidt toast fra fadet.
Server ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas. Drik til pølse og tørret skinke.
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer
Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden
Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer
Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.