Pecchenino, Langhe Barbera Quass 2021

229.00 kr.

Pecchenino, Langhe Barbera Quass 2021

Pecchenino, Langhe Barbera Quass 2021

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Urtet

Vår utvärdering

Doften är fylld med kryddor och mörka bär. Smaken är tät med god syra, vilket strukturerar rött vin snyggt.

Om produkten

Vinodlingen Pecchenino grundades ursprungligen när en av familjens kvinnor planterade ett litet hörn med vinstockar i familjens köksträdgård i slutet av 1700-talet.

Sedan dess blev hörnet vingårdar, som i sin tur blev en vingård som har ärvts från far till son under de senaste två århundradena. Eftersom det också har varit en tradition i familjen att lägga till nya vingårdar i vingården, räknas det idag inte mindre än 25 ha vinrankor.

Familjens stora passion är Dolcetto-druvan, som de tillsammans med producenterna Giampiero Romana och Giuseppe Caviola hoppas kunna lyfta till storheten från förflutna tider.

Dolcetto är inte en lätt druva att arbeta med i vingården, där rå syra och feminin frukt ofta kan fungera som motsatser i förhållande till varandra. Familjen har allierat sig med professor Di Stefano, som ur vetenskapligt perspektiv tillhandahåller nödvändig expertis.

Druvorna för denna Barbera d'Alba skördas på sydvästliga sluttningar, där jorden huvudsakligen består av små stenar och kalk.

Aroma

Rød frugt
Urtet

Facts

Tannin:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Distrikt:
Alba
Årgång:
2021
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
15,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
15-17°C

Serving tips

Mörkt kött
Mild ost

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.