Mocali, Brunello di Montalcino Notte Stellata 2018

349.00 kr.

Mocali, Brunello di Montalcino Notte Stellata 2018

Mocali, Brunello di Montalcino Notte Stellata 2018

Vår utvärdering

Rubin- till granatröd färg. Vinet förtjänar dekantering och uppvisar en typisk Brunello-näsa med toner av tobak, läder, lakrits och färsk och torkad frukt. I munnen upplevs den karakteristiska, raffinerade smakfullheten och sammetsstrukturen, och vinet utvecklar en underbar beständighet i smaken under inverkan av syre.

Om produkten

Mocalis Brunello di Montalcino Notte Stellata är gjord enligt en traditionell filosofi, med 36 månaders lagring i botti di rovere, d.v.s. stora ekfat. Dessa fat används vanligtvis och är därför relativt neutrala och ger endast ifrån sig fatkryddor till vinet i mycket måttlig utsträckning. Brunello di Montalcino fick DOCG-status 1980 och vintypen är bland de mest prestigefyllda från Italien och anses av många vara det bästa uttrycket för Sangiovese. Vinerna värderas för sin aromatiska sammansättning och sammetslena konsistens och dessa egenskaper återfinns i Brunello di Montalcino, som familjen har valt att kalla Notte Stellata, stjärnklar natt, och den säljs exklusivt i Danmark.

Brunello di Montalcino fick DOCG-status 1980 och är förmodligen, tillsammans med Barolo och Barbaresco, det mest prestigefyllda röda vinet från Italien och anses av många vara det bästa uttrycket för Sangiovese. Vinerna är prisade för sin aromatiska komplexitet och vackra, djupa konsistens och på Mocali är vinet uttrycksfullt från frisättningen, uppvisar karaktär och en mycket unik speziatura eller smaksättning, och det gillar även att ackompanjera en Porterhouse-biff om det inte är från Chianina-boskap. .

* Ekologiskt odlat, men utan certifiering

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Pasta & Pizza
Fläskkött

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.