Mauro Veglio, Langhe Nebbiolo "Angelo" 2021

279.00 kr.

Mauro Veglio, Langhe Nebbiolo "Angelo" 2021

Mauro Veglio, Langhe Nebbiolo "Angelo" 2021

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Pasta & Pizza

Om produkten

Mauro Veglios Langhe Nebbiolo Angelo är gjord av känsliga druvor som kommer från Mauro Veglios yngsta och mest kraftfulla vingårdar i församlingarna La Morra och Monforte d'Alba. Druvorna vinifieras tillsammans och genomgår en kort jäsning för att framhäva deras utmärkta fruktiga och färska toner.

Langhe Nebbiolo Angelo är intensiv rubinröd med violetta reflektioner i färgen. På näsan är den fräsch, blommig och fruktig med tydliga toner av rosen höfter, marasca körsbär och känsliga ton av hallon. I smak är det mycket vinöst med en otrolig friskhet och lätta, känsliga tanniner. Fin balanserad kropp med god aromatisk uthållighet.

Bör serveras vid 16-18 grader. Det är särskilt trevligt att njuta av vinets ursprungliga färskhet och sedan uppskatta aromutvecklingen när vinet sakta värms upp i glaset.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.