Mauro Veglio, Barolo 2019

499.00 kr.

Mauro Veglio, Barolo 2019

Mauro Veglio, Barolo 2019

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Pasta & Pizza
Risotto

Om produkten

Barolo är Mauro Veglios bud på ett grundvin som i grunden uppfyller två syften. Dels att du kan erbjuda en typisk och värdig Barolo till ett rimligt pris, och delvis är det möjligt att upprätthålla en genomgående hög nivå av cru-viner, eftersom detta vin väljs bland druvor från alla fastighetens yngsta växter, så att endast de absolut bästa slutar i enfältsvinerna. En del av Altares arv är att Barolo helst ska smaka gott under hela utvecklingsprocessen och den vanliga Barolo från Veglio presenterar sig vanligtvis snyggt redan från början. Veglio betonar Baroli med elegans, sofistikering och balans och det får du definitivt i den här klassiska versionen, som presenterar Nebbiolos ojämförliga komplexitet, intensitet, distinkta struktur och solida karaktär.

Mauro Veglios Barolo är rubinröd. Vinet har en ömtålig näsan med toner av färska och torkade rosor och röda bär och stenfrukter. Uttalad elegant med klassisk tanninstruktur, men fruktig och med en raffinerad smakfullhet och förväntad klass.

93 Point Robert Parker (År 2016)

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.