Matteo Correggia, Barbera d'Alba Marun MAGNUM 2012

799.00 kr.

Matteo Correggia, Barbera d'Alba Marun MAGNUM 2012

Matteo Correggia, Barbera d'Alba Marun MAGNUM 2012

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost
Vilt

Vår utvärdering

Barbera d'Alba Marun - namn ändrat med 1996 års version - är ett enda vin som skapats med inspiration från Elio Altare och hans arbete med Barbera Larigi.Vinet matchas elegant med en relativt hög andel nya ägg som villkorligt klär denna druesort. Trädet betonar och lyfter den nyanserade och komplexa primära frukten och bidrar också till strukturen. Det är historiskt en av de röda viner som seriöst sätter Roero på kartan.

Om produkten

Barbera d'Alba Marun - namn ändrat med 1996 års version - är ett enda vin som skapats med inspiration från Elio Altare och hans arbete med Barbera Larigi.Druvorna kommer från en privilegierad söderläge i Canale, med upp till 80 år gamla växter. Vinet kombinerar en djup mousserande fruktkaraktär med en uttalad elegans och finess, och uttrycket präglas av att man förenar den frodiga med skarp skärpa och balans. Den fantastiska doften finns också i Correggias Nebbiolo-vinstockar och sägs komma från sandjorden.Vinet matchas elegant med en relativt hög andel nya ägg som villkorligt klär denna druesort. Trädet betonar och lyfter den nyanserade och komplexa primära frukten och bidrar också till strukturen. Det är historiskt en av de röda viner som seriöst sätter Roero på kartan.

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.