Matteo Correggia, Barbera d'Alba Marun 2017

329.00 kr.

Matteo Correggia, Barbera d'Alba Marun 2017

Matteo Correggia, Barbera d'Alba Marun 2017

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost
Vilt

Vår utvärdering

Barbera d'Alba Marun - namn ändrat med 1996 års version - är ett enda vin som skapats med inspiration från Elio Altare och hans arbete med Barbera Larigi.Vinet matchas elegant med en relativt hög andel nya ägg som villkorligt klär denna druesort. Trädet betonar och lyfter den nyanserade och komplexa primära frukten och bidrar också till strukturen. Det är historiskt en av de röda viner som seriöst sätter Roero på kartan.

Om produkten

Barbera d'Alba Marun - namn ändrat med 1996 års version - är ett enda vin som skapats med inspiration från Elio Altare och hans arbete med Barbera Larigi.Druvorna kommer från en privilegierad söderläge i Canale, med upp till 80 år gamla växter. Vinet kombinerar en djup mousserande fruktkaraktär med en uttalad elegans och finess, och uttrycket präglas av att man förenar den frodiga med skarp skärpa och balans. Den fantastiska doften finns också i Correggias Nebbiolo-vinstockar och sägs komma från sandjorden.Vinet matchas elegant med en relativt hög andel nya ägg som villkorligt klär denna druesort. Trädet betonar och lyfter den nyanserade och komplexa primära frukten och bidrar också till strukturen. Det är historiskt en av de röda viner som seriöst sätter Roero på kartan.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.