Manincor, La Rose de Manincor 2021

319.00 kr.

Manincor, La Rose de Manincor 2021

category label Eko

Manincor, La Rose de Manincor 2021

Vår utvärdering

En delikat, sensoriskt tilltalande rosato av hög klass, med toner av jordgubb, hallon och körsbär, karaktärsfull, torr och med en krämig smak som erhålls från åldrande på de döda jästcellerna.

Om produkten

La Rose de Manincor är en rosato som får sin karaktär från en mängd olika röda druvor som odlas på fastighetens åkrar i Dolomiterna.

Vinet framställs i små omgångar genom Saignèe-metoden - de-bleeding - där en rosato produceras som en biprodukt av ett rött vin: Druvmust till ett rött vin jäser på druvskalen och efter 6-12 timmar av maceration får en del av musten rinna av naturligt - avblödning - och denna must, som fått färg och känselproducerande ämnen från macerationens 6-12 timmar, har nu antagit en tydlig djup laxfärg i detta fall och är nu färdigjäst i öppna jäsningskärl av trä, med delvis användning av vildjästen från druvskalen.

Resultatet är en delikat, sensoriskt tilltalande rosato av hög klass, med toner av jordgubb, hallon och körsbär, karaktärsfull, torr och med en krämig smak som erhålls från åldrande på de döda jästcellerna.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.