Maison Sauvion, Rosé d'Anjou, Chemin des Sables 2022

149.00 kr.

Maison Sauvion, Rosé d'Anjou, Chemin des Sables 2022

Maison Sauvion, Rosé d'Anjou, Chemin des Sables 2022

Om produkten

Ett perfekt terrassvin som serveras med mogna jordgubbar, vinbär och en ton av mynta till näsan, för att sedan upplevas skönt aromatiskt i munnen där den lätta sötman balanseras av en krispig syra, som etablerar en nästan torr finish.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Fjäderfä
Vegetariska rätter
Mys- & Balkongvin

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.