Luca Bosio, Nebbiolo d'Alba 2021

149.00 kr.

Luca Bosio, Nebbiolo d'Alba 2021

Luca Bosio, Nebbiolo d'Alba 2021

Om produkten

Som vinmakare handlar det om att göra några val, inklusive att bestämma när vinstockarna är "tillräckligt gamla" för att vara en del av det stora spelet. Druvorna för denna Nebbiolo d'Alba kommer från vinstockar som inte är tillräckligt gamla för att vara en del av Bosios barbaresco. Det hindrar honom inte från att göra ett utmärkt vin, valuta för pengarna om du vill. Denna nebbiolo har den klassiska färgen i glaset med en tegelfärgad kant och en djup doft av björnbär och rosor. I munnen finns mjuka tanniner som kommer först och följs av delikat frukt.

Nebbiolo-druvor skördade från området runt byarna Neive och Barbaresco. Efter skörden ligger druvorna och mognar i 8 dagar före jäsning i ståltankar vid kontrollerad temperatur. Därefter lagras vinet i 24 månader på franska Allier-ekfat. Detta hjälper till att mjuka tanninerna och ge vinet rundhet.

Serving tips

Mörkt kött
Mild ost

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.