Louis Jadot, Saint-Romain Blanc 2020

499.00 kr.

Louis Jadot, Saint-Romain Blanc 2020

category label Nyhet

Louis Jadot, Saint-Romain Blanc 2020

Vår utvärdering

Vinet har en delikat gyllene färg med gröna reflektioner. I doften är vinet inbjudande, med vita blommor och ljusa frukter. Smaken är fyllig, komplex och välbalanserad, med en ihållande syra och mineralitet. Vinet är ett utmärkt sällskap till smakrika fiskrätter, lätt kött eller bara ett glas tidigt på morgonen.

Om produkten

Saint-Romain ligger väster om Auxey-Duresses, i norra delen av Côte de Beaune. Vingårdarna är ofta ganska branta, belägna på en höjd mellan 280 och 400 meter. Jorden är en underbar blandning av främst kalksten och lera, vilket är idealiskt för framställning av vitt vin. Vinerna härifrån är typiskt sett förbisedda pärlor som inte på något sätt behöver stå i skuggan av de berömda vita vinerna från Côte de Beaune. Saint-Romain från Louis Jadot lagras i 14 månader innan buteljering.

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).