Franz Haas, Pinot Nero Schweizer 2019

549.00 kr.

Franz Haas, Pinot Nero Schweizer 2019

Franz Haas, Pinot Nero Schweizer 2019

Om produkten

Franz Haas mer intensiva och komplexa erbjudande av oklanderlig norra italienska Pinot Noir finns i denna Pinot Nero schweiziska Pinot Nero (Noir) från mer än 40 år gamla vinstockar som sträcker sig upp till 900 meter i höjd. Efter noggrann sortering - först på fältet och sedan på sorteringsbordet i vinhuset - jäses mosten till vin av den naturliga jästen i ståltankar och lagras sedan i 12-15 månader i franska barriques. Innehållet blandas sedan från fatet och tappas sedan på flaskan, vilket tillbringar ytterligare ett år i källaren innan det släpps.

Doften är en uppsjö av bl.a. hallon, jordgubbar, blåbär och björnbär, som också åtföljs av läder, lakrits, skogsbotten och peppar. Smaken är elegant och silkeslen som de bästa vinerna från t.ex. Bourgogne Volnay och har en syddriven ryggrad och en medelstor tanninstruktur som vittnar om ett långt liv framöver.

Detta är ett av Italiens största viner tillverkade på Pinot Nero, förföriskt elegant och perfekt matchning för t.ex. pärlhöns serveras med svamp, fläskfilé och intensiva pastarätter. Vinet kan enkelt lagras i upp till 15 år från skördeåret, där vi rekommenderar servering vid 14-16 grader.

93 poäng - Robert Parker / The Wine Advocate:
"Från en varm årgång öppnar Alto Adige Pinot Nero Schweizer 2015 för en lite mörkare ton med djupa granathöjdpunkter och en rik fruktkvalitet. Buketten avslöjar lager av röd frukt, cassis och torkad mynta. Vinet fläktar ut över gom med bred tilltal och mer koncentration jämfört med Franz Haas Alto Adige Pinot Nero 2016 släpptes samtidigt. I sanning har denna årgång 2015 mindre vertikal intensitet jämfört med det vackra vinet från 2016. Cirka 15 000 flaskor producerades. "

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Pasta & Pizza
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.