Franz Haas, Pinot Grigio 2022

229.00 kr.

Franz Haas, Pinot Grigio 2022

Franz Haas, Pinot Grigio 2022

Om produkten

Pinot Grigio odlas mycket i Italien och finns även i Alto Adige. Dess rykte är blygsamt, men när den odlas, skördas och vinifieras med omsorg kan resultatet bli förvånansvärt bra. Druvorna odlas i Montagnas kommun. Denna Pinot Grigio är jäst både i ståltankar och i 50 hektoliter ekfat och vilar på sina egna blad för att utveckla både djup och struktur. Den mognar i ståltankar och efter 3-4 månader i flaskan är den redo att släppas. Färgen är halmgul med gröna reflexer och doften påminner om akaciablommor, mandel och hö. Med tiden kommer det att utveckla toner av honung och timjan. Eftersmaken är frisk och behagligt syrlig. Denna Pinot Grigio är perfekt för risottorätter och grönsakssoppor, men kan också harmoniskt ackompanjera vitt kött, grillad skaldjur och fisk.

Njuts bäst ung.

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk
Vegetariska rätter
Ljust kött
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.