Fontodi, Chianti Classico Gran Selezione, Vigna del Sorbo 2019

999.00 kr.

Fontodi, Chianti Classico Gran Selezione, Vigna del Sorbo 2019

Fontodi, Chianti Classico Gran Selezione, Vigna del Sorbo 2019

Serving tips

Mörkt kött
Mild ost
Vilt

Om produkten

En kraftfull vin i modern stil, med smak av saftiga svarta körsbär, lakrits och solmogna plommon. Välstrukturerad och täta tanniner, stor komplexitet och en lång saftig yta och tydliga tecken från skålen med lite rostade toner.

Vigna del Sorbo är en mycket speciell rött vin från Fontodi. Den kommer från en enda lutning som lutar perfekt med sydväst. De mer än 30 år gamla vinstockar ger druvor med stor smak komplexitet. Fermentationen utföras spontant, med druvorna egen jäst vid en låg kontrollerad temperatur i ståltank. Efter tre veckor överfördes vinet till franska fat i 24 månader, varav hälften är nya.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.