Elio Perrone, Barbera d'Asti Sup. Mongovone 2021

549.00 kr.

Elio Perrone, Barbera d'Asti Sup. Mongovone 2021

Elio Perrone, Barbera d'Asti Sup. Mongovone 2021

Om produkten

En vin, der viser barbera druens fulde potentiale. Duften sniger sig op ad glasset med stor intensitet, uden at vælte dig omkuld. Her er både moden rød frugt som hindbær og jordbær, samt sorte frugter som blomme og brombær. Flot fylde i smagen med oceaner af frugt, der styres flot af strukturen i vinen. Charmerende og intens på samme måde. Denne vin kan følge et stort stykke kød, direkte fra grillens flammer.

En helt unik vinmark i Isola d’Asti kommunen. Perrone familien fandt og købte denne mark i 2000, hvor vinstokkene er plantet helt tilbage i 1932. Hemmeligheden i denne mark er beliggenheden på grænsen mellem Langhe og Monferrato. Samtidig er jorden sammensat af limsten og masser af næring. Alt sammen elementer, der skaber kompleksiteten i denne vin. Druerne til denne vin høstes i hånden, med små kurve, i oktober måned, hvor de har optimal modenhed. Efter endt gæring lagres vinen i 12 måneder på franske egetræsfade inden aftapning på 1 liter flasker. En stor vin, kræver en stor flaske, som Elio Perrone siger.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.