Croci, Campedello 2022

279.00 kr.

Croci, Campedello 2022

Croci, Campedello 2022

Om produkten

Vinet här kommer från regionen Emilia-Romagna i Italien vilket är en superspännande vinregion och framförallt när det kommer till naturvin. För att inte tala om orangevin från de lokala druvorna. Ett område med enorm potential och enorm kvalitet som Massimiliano Croci lyckas förlösa till fullo!

Vi har att göra med ett funky vin! Campedello är år efter år en blandning av alla möjliga olika druvor. Årgången 2021 är baserad på Malvasia de Candia, Trebbiano, Ortrugo, Sauvignon och Marsanne.

När Massimiliano Croci gör sin pet'nat som heter Campedello är det alltid en sak som upprepar sig: PERSIKOR! Detta vin skriker av mogna persikor, sydtropiska frukter, en hint av spicy krydda och annars bara en närvarande frukt.

Här får man en inblick i vad aromatiska druvor bidrar med när det kommer till orangevin! Vi vågar nästan slå vad om att du aldrig har smakat ett så fruktigt och aromatiskt orangevin.

Detta vin bör varken luftas eller öppnas i förväg. Det här vinet är gjort för att avkorka och hällas upp i glaset och ner i halsen omedelbart. Serveras i cirka 10 grader. Med andra ord; direkt från kylskåpet!

Mat i kombination
Campedello är helt klart ett vin som bäst förtjänar att avnjutas i stora klunkar en härlig kväll utan att man nödvändigtvis behöver tänka in matkombinationer. 

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Orange viner

Fet & fyllig
Viner med en mjuk och krämig munkänsla och överdådig stil där syran är låg och friskheten sekundär. Fet, krämig, vulgär, tropisk och mogen i stilen. Servera vinerna med fisk- och fjäderfärätter med grädde/smörbaserade såser. Orange viner kommer vanligtvis från vinområden med mycket sol och värme.
Aromer Ananas, mango, banan, persikor, mandariner, gula äpplen, citroner, majs, vanilj, kokos, smör och yoghurt.
Vinområden Kalifornien, Australien, Syditalien och Spanien.
Druvor & typer Chardonnay, malvasia och viognier.