Champagne Vilmart & Cie, Emotion Premier Cru 2015

1,799.00 kr.

Champagne Vilmart & Cie, Emotion Premier Cru 2015

Champagne Vilmart & Cie, Emotion Premier Cru 2015

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä
Ljust kött
Skaldjur
Sushi

Om produkten

Färgen på detta vin är orange rosa. Den lugna och regelbundna brusningen ger upphov till en ihållande och känslig fortsättning, om bubblan är mycket fin.

På näsan är detta vin kraftfullt, fruktigt och utvecklar aromer av jordgubbar, hallon, surkörsbär och blommiga inslag med en vaniljfinish. Denna fruktbukett stöds av lätta toner av mandel, kanel, honung och trä. Längd, komplexitet och balans definierar en mun i harmoni med näsan.

Vi märker en vacker renhet, en utmärkt finess i gommen med en krämig struktur som gör att vi kan upptäcka ett elegant vin med och vacker vinosity.

Denna cuve uppskattas med raffinerade rätter, såsom lax i jordgubbfolie eller stekt langoustines. Det kan också serveras med en filé av röd mullet eller till och med en lammribba marinerad med grönsaker. Slutligen, för sushiälskare, är denna champagne den perfekta matchningen.

Andra populära produkter

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.