Champagne Jacquesson, Cuvee 746 Extra Brut, Grand Vin

999.00 kr.

Champagne Jacquesson, Cuvee 746 Extra Brut, Grand Vin

Champagne Jacquesson, Cuvee 746 Extra Brut, Grand Vin

Om produkten

Cuvée 743 är baserad på den utmärkta årgången 2015. Ungefär. 60% Chardonnay plus nära lika delar Pinot Noir och Pinot Meunier. Intensivt och mineralvin av mycket hög klass. Noggrann och elastisk. Trots att det är extremtorrt har det husmärket: Inte "aunty", men med den runda mjukheten som kommer från druvmaterial av optimal kvalitet, exakt pressning och spontan jäsning i stora träfat. Kommer att utvecklas.

60% av druvorna från årgången 2015 kommer från Aÿ, Dizy och Hautvillers i Vallée de la Marne, norr om floden och 40% från Avize och Oiry i Côte de Blancs, plus reservviner från äldre årgångar. Vinet har lämnats på jästen i mer än 3 år före avsmältning. Ingen dos.

2015 i Champagne hade en mild och våt vinter och vår och en bra blomning. Vädret blev sedan övervägande torrt med varierande värme fram till mitten av augusti, varefter det växlade mellan svalt, fuktigt och torrt, varmt. Det fanns inga större mögelproblem. Jacquesson skördades från den 10 september och månaden ut. Druvorna var helt mogna och friska med en fin syranivå. Avkastningen var fin, men inte stor.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).