Castello Vicchiomaggio, Ripa delle More 2021

399.00 kr.

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle More 2021

category label Nyhet

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle More 2021

Vår utvärdering

Ripa delle More är Castello Vicchiomaggios svar på en supertoscaner

Druvorna jäser i rostfria kärl på ca 50 hl, med ca 16 dagars hudkontakt. Vinet lagras sedan i två år på nya franska barriqueusfat och 7 månader på flaska innan det släpps.

Ripa delle More skapades första gången 1980 just som en innovation mot tidens regler med blandningen av Sangiovese med de internationella druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot. År efter år har vinet blivit mer precist i sin blandning och görs idag på 50 % Sangiovese blandat med Cabernet och Merlot. Idag är det ett uttrycksfullt och modernt vin med toskanska rötter.

Ripa delle More har en ogenomtränglig rubinröd färg. Främst örtig och fruktig i doften med toner av mynta, svarta vinbär och blåbär. De sekundära noterna är mörk choklad, vanilj och enbär.

I smaken är den fyllig och omslutande med stor klass över sig. Tanninerna är extremt polerade. Den har en mycket lång finish av blåbär med en hint av krydda.

Passar utmärkt till en god biff eller till mustiga rätter med stuvat eller bräserat kött

Om produkten

Ripa delle More är Castello Vicchiomaggios svar på en supertoscaner

Druvorna jäser i rostfria kärl på ca 50 hl, med ca 16 dagars hudkontakt. Vinet lagras sedan i två år på nya franska barriqueusfat och 7 månader på flaska innan det släpps.

Ripa delle More skapades första gången 1980 just som en innovation mot tidens regler med blandningen av Sangiovese med de internationella druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot. År efter år har vinet blivit mer precist i sin blandning och görs idag på 50 % Sangiovese blandat med Cabernet och Merlot. Idag är det ett uttrycksfullt och modernt vin med toskanska rötter.

Ripa delle More har en ogenomtränglig rubinröd färg. Främst örtig och fruktig i doften med toner av mynta, svarta vinbär och blåbär. De sekundära noterna är mörk choklad, vanilj och enbär.

I smaken är den fyllig och omslutande med stor klass över sig. Tanninerna är extremt polerade. Den har en mycket lång finish av blåbär med en hint av krydda.

Passar utmärkt till en god biff eller till mustiga rätter med stuvat eller bräserat kött

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Stekrätter
Vilt

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.