Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Rosso 2023

179.00 kr.

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Rosso 2023

category label Nyhet

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Rosso 2023

Om produkten

Sangioveses friske røde frugt og en portion mørk intensitet fra Cabernet Sauvignon giver tilsammen fuld valuta for pengene i Castello Vicchiomaggios Ripa delle Mandorle. Vinen er bemærkelsesværdig letdrikkelig og har en friskhed og lethed som gør den til en fornøjelse at drikke, hvor tanninerne er tilbageholdte, mens de rene frugtaromaer dominerer.

Vinen får 6 måneders fadlagring som giver et underspillet, krydret præg som klæder vinens friske profil. Duften er domineret af kirsebær og ribs med et strejf af mynte - og afslutningen har et mørkt præg med et lag af balsamico. Du får her et suverænt glas til en pizza med spicy salami eller Spaghetti all’amatriciana. 

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost
Pasta & Pizza
Fläskkött
Tapas

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.