Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Rosso 2023

179.00 kr.

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Rosso 2023

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Rosso 2023

Om produkten

Sangioveses friska röda frukt och en del mörk intensitet från Cabernet Sauvignon ger tillsammans full valuta för pengarna i Castello Vicchiomaggios Ripa delle Mandorle. Vinet är anmärkningsvärt lätt att dricka och har en fräschhet och lätthet som gör det till en njutning att dricka, där tanninerna är tillbakahållna medan de rena fruktiga aromerna dominerar. Vinet får 6 månaders fatlagring som ger en subtil, kryddig prägel som passar vinets friska profil. Doften domineras av körsbär och vinbär med en touch av mynta - och avslutningen har en mörk prägel med en touch av balsamico. Här får du ett utmärkt glas till en pizza med kryddig salami eller Spaghetti all'amatriciana.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost
Pasta & Pizza
Fläskkött
Tapas

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.