Castello di Ama, Chianti Classico Gran Selezione San Lorenzo DOCG 2017

649.00 kr.

Castello di Ama, Chianti Classico Gran Selezione San Lorenzo DOCG 2017

Castello di Ama, Chianti Classico Gran Selezione San Lorenzo DOCG 2017

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Om produkten

Magnifika Gran Selezione där kraft, elegans, djup och struktur smälter samman till en större helhet. Oemotståndlig bukett som erbjuder olika dofter av krossade skogsbär, svarta körsbär och piptobak, tillsammans med rosmarin, kryddnejlika och nytt läder. I munnen upplevs vinet som subtilt, kraftfullt och fullt av energi. Välstrukturerade, men ändå silkeslena tanniner, omfamnade av en klockklar syra. Körsbär, mynta och omogna plommon, kompletterat med tobak, fioler, vanilj och medicinska örter. En harmonisk, förfinad och långvarig eftersmak som verkligen vittnar om San Lorenzos enorma utvecklingspotential.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.