Castello di Ama, Chianti Classico DOCG AMA 2020

389.00 kr.

Castello di Ama, Chianti Classico DOCG AMA 2020

Castello di Ama, Chianti Classico DOCG AMA 2020

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Om produkten

Elegant, cool och rödfruktig Chianti Classico på en absolut toppnivå. Ett vin som utstrålar Toscana och Sangiovese elixir, med sin smickrande doft av röda körsbär, tomatstjälkar, färska örter och jord. På tungan känns vinet lättflytande, luftigt och silkeslen, med en finkornig tanninstruktur och läckande syra. Körsbärsstenar, jordgubbskompott och apelsinskal, kompletterade med färska tomater, timjanblad och en touch av lakrits. Helt enkelt en exemplarisk Chianti Classico, som utan tvekan är en av de största i beteckningen.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.