Castello dei Conti, Baia Li Diavoli, Salento Primitivo 2016

149.00 kr.

Castello dei Conti, Baia Li Diavoli, Salento Primitivo 2016

Castello dei Conti, Baia Li Diavoli, Salento Primitivo 2016

Kropp Fyldig
Aciditet Lav
Sötma Halvsød

Aroma

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt
Søde krydderier

Om produkten

Mörk och mogen. Baia Li Diavoli är en italiensk Primitivo som ligger oss varmt om hjärtat. Här får du en intensiv rödvin med massor av smak av mogna björnbär, plommon och svarta körsbär. Smaken är mättad av mogen frukt; krämig och mångsidig. Det är ett vin som med djup och värme kan njutas både före och efter maten - och som passar utmärkt till det danska julbordet. Samla familjen eller vännerna runt bordet och njut av smaken av Italien. Det här är nämligen ett rödvin som med mogen frukt, örter och djup koncentrerad smak tar dig söderut. Stäng ögonen och känn solens värme, det goda livet och den avslappnade stämningen. Det här vinet räddar dig från den mörka danska vintern - med bara ett enda glas. Serveras vid 16-18°C i vanliga rödvinsglas. Drick till fylliga rätter, som fått smak och djup efter lång koktid.

Aroma

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt
Søde krydderier

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Halvsød
Aciditet:
Lav
Kropp:
Fyldig
Smakprofil:
Område:
Distrikt:
Salento
Årgång:
2022
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Korkvariant:
Kork

Serving tips

Mörkt kött
Kraftig ost

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.