Cascina Fontana, Langhe Nebbiolo 2021

399.00 kr.

Cascina Fontana, Langhe Nebbiolo 2021

Cascina Fontana, Langhe Nebbiolo 2021

Om produkten

Fontanas Langhe Nebbiolo är en utmärkt introduktion till druvan och den vinificeras på ett sätt så att tanninstrukturen är måttlig och vinet är mer och tidigare tillgängligt än Mario's Barolo. Druvorna kommer från Vigna di Castello i Sinio och Vigna del Pozzo i Castiglione Falletto, båda ligger ca. 350 moh och har sydvästra exponeringar.

Marios version är en mini-Barolo som framträder med klassiska blommiga toner som påminner om bleka rosenblad, som blandas med intryck av höstens skogsbotten, nyplockade rörhattar och svarta tryffel.

Frukten har minnen av körsbär, plommon och katrinplommon. I munnen uppvisar vinet bra extrakt, typisk tanninstruktur och god smak. Med sin rena och attraktiva karaktär sätter den lätt de mer blygsamma producenternas Baroli på väggen.

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Pasta & Pizza
Risotto

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.