Cascina Fontana, Barolo 2019

999.00 kr.

Cascina Fontana, Barolo 2019

Cascina Fontana, Barolo 2019

Om produkten

Cascina Fontanas Barolo måste uttrycka, som Mario själv säger, il gusto della mia terra, min lands smak och karaktär. Det är en Barolo med stor elegans, harmoni och komplexitet, med ren, oförfalskad Nebbiolo-typicitet, som man hittar den i den bästa traditionella Baroli, med toner av bleka rosor, tjära och tryffel, blandad med en underbar nyanserad fruktrikedom.

I munnen är vinet torrt, strikt, djupt och subtilt och uppvisar den förväntade tanninstrukturen - majestätisk snarare än frodig, men med tilltalande elasticitet, balanserad sötma och en fascinerande smak. Stilen är kompromisslös och utan överseende för tidens föränderliga nyck -

Mario hyllar traditionen och Barolos klassiska dygder, och även om vinet kan ha reserverats i sin ungdom är det alltid uttrycksfullt och extremt lagringsbart.

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Risotto

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.