Cascina Fontana, Barbera d'Alba 2021

349.00 kr.

Cascina Fontana, Barbera d'Alba 2021

Cascina Fontana, Barbera d'Alba 2021

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Pasta & Pizza
Risotto

Om produkten

Cascina Fontanas Barbera d'Alba kommer från fälten Vigna di Castello i Sinio och Vigna del Pozzo i Castiglione Falletto, båda ligger ca. 350 moh och har sydvästra exponeringar. Härifrån producerar Mario en seriös Barbera d'Alba som har en omedelbar överklagande, men som också kan lagras och utvecklas vackert i 10+ år.

Barbera har mycket färg, en underbar syra, men inte många tanniner. Barbera d'Alba är lättillgänglig och ger den en bred publik. Vinet mjukas på begagnade barriques och har en tilltalande, nyanserad smak och fruktighet och är fräsch och uppfriskande. Under åren antar den en rundare och mycket harmonisk klädsel, medan fruktens fruktiga saftighet är attraktionen för sin ungdom.

I gastronomiska ord berömmer Mario vinets alla kvaliteter

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.